Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
       

Dagreis Oosterschelde

woensdag 13 mei 2020

 
Tijd
08:00 tot 20:00 uur
Inschrijfperiode
zondag 1 december 2019 t/m woensdag 15 april 2020
Inschrijving te annuleren tot
woensdag 1 januari 2020
Locatie
Station Universiteit
Aantal deelnemers
maximaal 60
 

 

Kosten :          € 63,00

Gastvrouwen: Ans van de Loo en Lia van der Heiden

Een complete dag uit in combinatie met een bezoek aan het Deltapark en de oestercultuur in Yerseke.

Programma:

8.15 uur vertrek met de bus vanaf station Tilburg Universiteit.

Bij het Deltapark worden we ontvangen met koffie/thee en een Zeeuwse bolus. Na het koffiedrinken zien we een film over de bouw van de Deltawerken en aansluitend krijgen we een rondleiding van een uur door het binnenste van de Stormvloedkering.

Rond 12.30 uur staat de lunch klaar en wie wil kan daarna nog de Delta Experience bezoeken.

‘s Middags vertrekken we naar Yerseke om met een gids te voet in 1,5 uur de haven en de oesterputten te bezichtigen. Tevens krijgen we uitleg over de mosselcultuur. Bij slecht weer wordt dezelfde informatie in de bus gegeven tijdens een rondrit door de omgeving. Na afloop is er nog tijd om op eigen gelegenheid wat te drinken in de haven van Yerseke.

Rond 17.00 uur vertrekken we weer naar huis.

 

 

deltapark-neeltje-janshttp://https://www.neeltjejans.nl/ 

 

Rondleiding stormvloedkering

Natuurlijk weet je dat Zeeland en een groot deel van Nederland onder de zeespiegel ligt. In 1953 waren de dijken te slecht en ook veel te laag. De kans op een overstroming was toen 1 x per 80 jaar. Dankzij de stormvloedkering is die kans nu minder dan 1 x per 4.000 jaar. Bij Deltapark Neeltje Jans gaan we onder leiding van een deskundige gids dit bouwwerk van binnen en buiten bezoeken. Een groot gedeelte van de stormvloedkering bestaat uit een verkeerskoker. In deze “koker” bevindt zich de Expo “Zeeland veilig”.
Aan de hand van deze expositie vertelt de gids alle “ins & outs” over het ontstaan van dit meesterwerk. Ook krijg je een kijkje op het platform ook wel bovenbalk genoemd. Hier zie je de kracht van het water van wel heel dicht bij wanneer het enorme snelheid onder je door raast. Wanneer je bovenop een van de peilers staat heb je prachtig uitzicht over de Oosterschelde en Noordzee.

 

yerseke

 http://https://www.zeeuwseankers.nl/verhaal/oestercultuur

Oestercultuur

Oesters werden aanvankelijk gevist op ‘wilde’ banken. Vanaf 1870 werd bij Yerseke begonnen met de kunstmatige oesterteelt. Enorme winsten en grote tegenslagen wisselden elkaar af. Familiebedrijven zouden uiteindelijk het hoofd boven water houden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inschrijven

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden