Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale werking van de website.
Instellingen
       

IVN natuurwandeling Landgoed Moerle

woensdag 6 mei 2020

 
Tijd
14:00 tot 16:00 uur
Inschrijfperiode
maandag 24 juni 2019 t/m vrijdag 1 mei 2020
Inschrijving te annuleren tot
zondag 1 september 2019
Locatie
Gilzerbaan 260, Tilburg
 

Vervoer:          op eigen gelegenheid

Kosten:            € 5,00

Gastvrouw:     Mia Velthuijsen

 

landgoed-moerle

 

Landgoed Moerle, bereikbaar via de Gilzerbaan in Tilburg, grenst aan het  natuur- en waterwingebied ‘De Kaaistoep’ en heeft een oppervlakte van ongeveer 8 ha. Het is op afspraak te bezoeken. Mede door de inspanningen van de eigenaar is de natuur er zeer gevarieerd. U vindt er onder meer loof- en naaldbos, heide en een recent uitgegraven poel, die inmiddels al door boomkikkers is ontdekt en waaromheen zich bijzondere vegetatie aan het ontwikkelen is.

Op het terrein is in oktober 2018 een houten kapelletje ingewijd, dat aparte vermelding verdient. Het is namelijk een sterk gelijkende herbouw van het kapelletje ‘Maria van den Goeden Duik’ dat vijfenzeventig jaar eerder - in 1943 - naar een ontwerp van Jos. Bedaux is gebouwd door studenten, die tijdens de oorlog op het landgoed ondergedoken zaten.

Op Moerle is een ruimte ingericht met informatiepanelen over de geschiedenis en natuurwaarden van het landgoed.

 

Route naar Landgoed Moerle: Gilzerbaan 260, 5032 VC Tilburg.

Na het toegangshek gepasseerd te zijn, rechts aanhouden om bij het informatiegebouwtje te komen, waar de wandeling zal starten. Fietsen kunnen daar worden neergezet. Wie met de auto komt, kan het beste parkeren op het parkeerterrein van sportvereniging Sarto, Gilzerbaan 251a; na ongeveer 7 minuten lopen ligt verderop - aan de overkant van de Gilzerbaan – landgoed Moerle.

ivn-1

 

 

 

 

Inschrijven

LID WORDEN

Klik op de link hieronder en vul het aanmeldformulier in.

Lid worden